Meer resultaten voor Japanse kalligrafie

 
 
Japanse kalligrafie
Japans Centrum.
Kalligrafie wordt beoefend zowel voor de esthetische kwaliteiten als voor de geestelijke oefening om geest en lichaam discipline bij te brengen. Kanji of Chinese karakters werden al vanaf de zesde eeuw gebruikt in Japan, en zijn over de eeuwen op een unieke Japanse wijze gevolueerd zodat vele karakters nu verschillen in schrijfwijze of betekenis van hun Chinese origineel.
Japanse kalligrafie Sho Shodo.
Sho betekent schrijven en de Japanse kalligrafie wordt ook wel shodô genoemd, hetgeen de weg van het schrijven betekent. Het is de manier om de Japanse karakters te schrijven. Kalligrafie is natuurlijk bij ons ook niet onbekend en heeft meer iets weg van schoonschrijven of op een bepaalde manier mooi schrijven.
Japanse kalligrafie Staf Daems.
Painted Poems was een project waarbij Japanse kalligrafie rechtstreeks op de rug van het model werd geschilderd. Sinds zijn eerste studieverblijf in Japan beoefent Staf Daems het Japans penseelschilderen. Shodô, Japanse kalligrafie, behoort tot de zenkunsten, evenals Chadô, de theeweg.
Japanse kalligrafie Shodo Antwerpen UiT in Vlaanderen.
Cursus of workshop. Japanse kalligrafie Shodo. Cursus of workshop Creativiteit. Marie Tada is een Japanse uit Kobe die in België woont. Ze is opgeleid als kalligrafie-docente en heeft een hart voor de traditionele Japanse kunstvormen. De cursus is open voor iedereen en zal in het Engels gegeven worden.
Kalligrafie Japan Center Antwerpen.
De kalligrafie die u bij Japan Center vindt, is afkomstig uit China. Uiteraard bieden wij ook Japanse kalligrafie aan. Dit gebeurt echter steeds op aanvraag. De prijs hiervoor ligt hoger. JC kalligrafie 13. JC kalligrafie 12. JC kalligrafie 11. JC kalligrafie 10.
Shodo: Japanse kalligrafie Stijlvol Wonen.
Owen Tjon Sie Fat: Wanneer we terug gaan naar de oorsprong van Japanse kalligrafie komen we terecht in China. Naast het schrijfmateriaal is ook de esthetiek ontleend, daar kunnen we niet omheen. Toch zie je een verschil tussen de Chinese en Japanse kalligrafie.
Japanse Kalligrafie Shod.
Japanse Kalligrafie Shod Shod is Japans voor weg van het schrijven. Wij noemen het ook wel Japanse kalligrafie. Het heeft zijn oorsprong in de Chinese kalligrafie, maar met de introductie van hiragana en katakana in de 4 e eeuw, is er een eigen stijl uit voort gekomen.

Contacteer ons